Tips om te beginnen met fotografie fotograaf

Je hebt weinig te doen in de zomer en zoekt een nieuwe hobby. Echter hou je niet van sporten en ook gamen is niks voor jou. Je hoort weleens iets over fotografie en dat lijkt je wel iets. Hoe start je met fotografie? Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste camera uit? En welke gadgets heb je nodig? Welke geheugenkaart zoek je uit? Wat voor soort fotografie ga je uitvoeren? Ga je professioneel aan de slag of doe je het gewoon als hobby? Wij geven je drie tips om je op weg te helpen in de wereld van de fotografie zodat je snel aan de slag kunt en je kunt beginnen met fotografie! Maak snel de mooiste foto’s en sla deze op op je geheugenkaart om alle momenten vast te leggen.

Fotografie – Camera

Een camera om te beginnen met fotografie.

Essentieel is de camera om te beginnen met fotografie. Zonder camera kun je geen foto’s maken, dus dit is de eerste stap. Zoek dus een goede camera. Maar wat heb je nou nodig en hoeveel geld geef je hier aan uit? Dat hangt er volledig van af wat je precies wilt gaan doen. Is het puur voor hobbyfotografie, dan hoef je natuurlijk geen dure camera te kopen. Er zijn een aantal camera’s die voor jou wel voldoen. Bespaar overigens niet te veel, want ook de fotografie ontwikkelt, waardoor je in de toekomst nog weleens spijt kunt krijgen van je besparing. Zie het dus als een investering. Als je echt professioneel fotograaf wilt worden, kun je natuurlijk wel iets meer geld uitgeven. Het is dan ook de bedoeling dat je dit terugverdient en ook dan is het de investering meer dan waard. Zoek goed op internet naar welke camera’s goed zijn en zorg er voor dat je aan de slag kunt.

Geheugenkaart – Accessoires

De accessoires die je nodig hebt om te beginnen met fotografie. Onder andere een statief en een geheugenkaart zijn essentieel.

Aan alleen de camera heb je natuurlijk niet genoeg, je hebt ook ook verschillende accessoires nodig als je wilt beginnen met fotografie. Denk hierbij aan een statief, een flitser, een lens en een geheugenkaart. Vooral de geheugenkaart is belangrijk, omdat je je foto’s goed moet opslaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de 32 GB SD kaart of een 64 GB SD kaart. Ook is het merk belangrijk, maar uit eigen ervaring weet ik dat een SanDisk geheugenkaart erg betrouwbaar is en dus geschikt is voor fotografie. Wil je echt veel foto’s gaan maken, dan is het misschien aan te raden om een 128 GB SD kaart te kopen. Zoek goed uit welke geheugenkaart je nodig hebt voor jouw type fotografie, zodat je niet teleurgesteld hoeft te zijn. Verder kan er ook gekozen worden voor een micro SD kaart, met een adapter kan deze ook voor uw camera worden gebruikt. Kijk daarna welke statief je nodig hebt. Doe hetzelfde met de lens. Ook zoek je uit of je een flitser nodig hebt. Zoek op internet wat je nodig hebt en vraag desnoods om hulp bij andere fotografen. Als je deze spullen hebt, kan je aan de slag met fotografie.

Geheugenkaart – Soort foto’s

Fotograaf dat foto's maakt van de natuur. Met een Canon camera en een statief. De mooie foto's worden opgeslagen op een geheugenkaart.

Wat voor soort foto’s wil je gaan maken als je begint met fotografie? Wil je sportfoto’s gaan maken of hou je het bij natuurfotografie? Als je portretten maakt heb je andere spullen nodig dan wanneer je reisfoto’s maakt. Het is belangrijk om dit te weten. Zorg ervoor dat je dit voor jezelf goed weet, zodat je de juiste camera en geheugenkaart koopt en dat je snel alle mooie foto’s kunt maken van jouw gekozen type fotografie. Op deze manier kun je ook je zelf beter positioneren en kun je zelfs een bedrijf of site beginnen, zodat je ook professioneel aan de slag kan. Zorg ook voor een goede bedrijfsnaam of een naam voor je fotografie, zodat mensen je makkelijker kunnen vinden. Verder is het aan te raden om je in het begin wel bij één soort fotografie te houden, om het zo geordend mogelijk te houden op jouw geheugenkaart.