Compatibiliteit

Voordat U kunt kijken naar welke SD kaart U wilt aanschaffen, moeten we vooropstellen welke SD kaarten compatibel zijn met de Canon EOS 500D! Ten eerste is het belangrijk om te melden dat u een SD kaart nodig heeft voor deze camera. Uiteraard is een micro SD kaart in combinatie met een SD adapter ook mogelijk. Echter raden wij het gebruik van een micro SD kaart met adapter in verband met de stevigheid van het kaartje af. Door direct een SD kaart te gebruiken in plaats van een micro SD met een adapter verkleint U de kans op breuk van de geheugenkaart. Dit is belangrijk aangezien een breuk van de geheugenkaart buiten de garantie valt!

Dat vooropgesteld te hebben, kunnen we verder op in gaan met betrekking tot wat voor soort SD kaarten deze camera aan kan. Kort gezegd is de SDHC soort het uiterste wat deze camera aan kan. Dit houd in dat de camera alle SD kaarten aan kan tot en met 32GB!

Sandisk Geheugenkaarten voor de EOS 500D

links: sd kaart san disk 32gb ultra
rechts: sd kaart san disk 32gb extreme

Het grootste A-merk wat betreft data opslag is wel degelijk San Disk. Hun geheugenkaarten zijn bijvoorbeeld zeer bestendig tegen alle situaties. Ze zijn waterproof, temperatuurbestendig, schokbestendig, magnetisch bestendig, en zelfs röntgenstraal bestendig! Dit zeer gerenommeerde bedrijf bied dan ook twee geschikte producten wat betreft een SDHC kaart voor de EOS 500D. Zo zijn de Ultra en de Extreme zeer geschikt voor gebruik in de Canon EOS 500D.

San Disk Ultra SD 32 GB – Deze kaart is handig als U heel veel foto’s in een keer wilt maken en overzetten naar een computer vanwege zijn hoge leessnelheid. Deze kaart is geschikt voor Full HD foto’s en film. Let alleen wel op dat als U in RAW formaat wilt schieten, om Uw foto’s achteraf te bewerken, dat de details van het bestand ten onder kunnen gaan aan de schrijfsnelheid van de kaart.

San Disk Extreme 32GB – De Extreme variant heeft een iets mindere leessnelheid dan de Ultra. Echter compenseert deze kaart het gebrek aan leessnelheid met een hogere schrijfsnelheid, wat U veel meer mogelijkheden aanbied met het fotograferen en filmen! Zo kunt U in RAW en andere fotomodus zoals burst en time lapse schieten. De hogere schrijfsnelheid zorgt ervoor dat de RAW bestanden alle details behouden. Dit is heel gunstig als U overweegt Uw fotografie vaardigheden door te ontwikkelen door middel van fotobewerking. Dit is, met betrekking tot San Disk, ongetwijfeld de beste kaart voor de beginner die zichzelf voor een lange tijd ziet fotograferen, en zich wilt ontwikkelen d.m.v. het experimenteren met andere modus en fotobewerking!

Transcend Geheugenkaarten Voor de EOS 500D

links: sd kaart transcend 32gb 300s
rechts: sd kaart transcend 32gb 500s

Naast San Disk is Transcend ook een hoog aangeschreven A-merk in dataopslag. Zij produceren ook al hun producten zelf in eigen huis, waardoor ze kwaliteit kunnen garanderen. Ook Transcend heeft twee mogelijkheden wat betreft compatibele SD kaarten voor de EOS 500D. Zo bieden zij de 300S en de iets snellere variant, wat betreft schrijfsnelheid, de 500S aan.

300S 32 GB – Deze kaart is zeker geschikt voor Full HD foto’s en film. Echter lagere leessnelheid dan de San Disk SD Ultra 32GB. Geschikt voor Full HD foto’s en film. Voor het standaard filmen en fotograferen is deze kaart dus wel zeer geschikt. Als U echter opzoek bent naar een kaart die U gedurende Uw ontwikkeling als fotograaf wilt behouden, en wilt experimenteren met nieuwe soort fotografie, of fotobewerking, zouden wij een andere SD kaart aanraden!

500S 32GB – De 500S beschikt over dezelfde leessnelheid als de 300S, maar beschikt over een hogere schrijfsnelheid. Ook hier geldt dat de hogere schrijfsnelheid vergeleken met de 300S meer geschikt is voor onder anderen burst mode; handig bij sportfotografie bijvoorbeeld. Ook bij deze kaart geldt dat de schrijfsnelheid er voor zorgt dat U zonder zorgen in RAW formaat kan schieten. 

De beste geheugenkaart voor de EOS 500D?

We hebben U in dit artikel een aantal geschikte SD kaarten voorgedragen van zowel San Disk als Transcend. Maar welke SD kaart raden wij nu eigenlijk aan, aan een amateurfotograaf met een Canon EOS 500D? Hoewel de 500s 32GB van Transcend voldoet aan de eisen om lang mee te gaan terwijl U Uw fotografie vaardigheden ontwikkeld, raden wij toch de San Disk Extreme 32GB aan. Als dit namelijk het doel is van het aanschaffen van een SD kaart, heeft U net wat meer aan de Extreme 32GB van San Disk. Deze beschikt namelijk over een snellere schrijfsnelheid dan de 500S 32GB van Transcend. Tot slot is de San Disk Extreme 32GB SD kaart ook nog een stuk voordeliger dan de door Transcend geproduceerde 500S 32GB. In onze mening dus een makkelijke keuze!