We zien ze allemaal, de mooie foto’s en video’s op social media. Veel van deze foto’s en video’s zijn gemaakt door professionals. Maar wist je dat je helemaal geen professionele fotograaf hoeft te zijn om leuke en mooie foto’s en video’s te maken? Verder is het om verschillende redenen leuk om foto’s te maken, waarvan wij er een aantal zullen geven. Ga er dus op uit met je camera en micro SD kaart met adapter of SD kaart en maak de mooiste foto’s en video’s!

Natuurlijk is het leuk voor de herinneringen om foto’s te maken. Als je op een unieke of mooie plek bent, wil je hier later op terug kunnen kijken. Dit kan natuurlijk zijn als je op reis bent, want op veel plekken zul je niet meer komen. Op deze manier kun je later dus terugkijken op de mooie reis en dit delen op social media. Dit hoef je natuurlijk niet uitsluitend te doen als je op reis bent. Dit kun je ook doen op een speciaal moment zoals een bruiloft, een verjaardag of een jubileum. Je ziet tegenwoordig vaak dat mensen in plaats van een fotoboek juist een hele film van een speciale dag maken of laten maken. Op die manier kunnen ze deze dag mooi opnieuw beleven. Schiet dus je micro SD kaart met adapter of SD kaart vol en kijk terug op de mooiste momenten.

Verder kan het een leuke hobby zijn om te gaan fotograferen. Zeker tijdens deze Coronacrisis zijn veel mogelijke hobby’s niet meer mogelijk. Foto’s maken kan dan een leuke tijdsbesteding zijn.

SD Kaart

Zoals we eerder aangaven hoef je om mooie foto’s te maken geen professionele fotograaf te zijn. Toch moet je er wel rekening mee houden dat je er als hobbyfotograaf niet bent met alleen een camera. Professionele uitrusting zoals een flitser hoef je niet per sé te hebben, maar je hebt wel een micro SD kaart met adapter of een SD kaart nodig. Welke geheugenkaart je nodig hebt, hangt af van, met name, je camera.

Transcend

De transcend sd kaart 512 gb

Welke SD kaart je nodig hebt, hangt af van je de specificaties van de camera. SD kaarten zijn er van verschillende merken en met uiteenlopende specificaties. Zo kun je kiezen voor de Transcend 300S SD kaart. Dit is een vrij langzame kaart die je als hobbyfotograaf goed kunt gebruiken in een eenvoudige camera. Met een schrijfsnelheid van 45 MB/s is deze kaart prima te gebruiken voor simpele foto’s en video’s met bijvoorbeeld een compactcamera, systeemcamera of videocamera. Wil je in 4K filmen, dan is het noodzakelijk om voor een snellere SD kaart te gaan, maar let op dat de camera zo’n snelle geheugenkaart wel aan kan.

Kingston

de kingston sd kaart 128 gb

Een tweede optie is de Kingston Canvas Go! SD kaart. Deze kaart is sneller dan de SD kaart van Transcend. Deze geheugenkaart heeft een schrijfsnelheid van 70 MB/s, waardoor je hier makkelijk 4K mee kunt filmen. Heb je dus een snellere camera en wil je mooie 4K-beelden maken, dan is de Kingston SD kaart zeker een goede optie. SD kaarten zoals die van Kingston worden vaak gebruikt voor een DSLR-camera, compactcamera, systeemcamera of videocamera.

SanDisk

sandisk sd kaarten

Als je een nog snellere kaart wilt, kun je gaan voor de SanDisk Extreme Pro SD kaart. Met een schrijfsnelheid van 90 MB/s is deze SD kaart nog sneller dan de eerdergenoemde kaarten en misschien wel de beste optie voor 4K-filmen en prachtige foto’s. Heb je dus een DSLR-camera, compactcamera, systeemcamera of videocamera en je wilt de mooiste foto’s en video’s maken deze zomer, dan is dit zeker een goede SD kaart voor je!

Aan de slag!

Een fotograaf die in de natuur aan het fotograferen is.

Nu je je camera en SD kaart hebt, kun je aan de slag met foto’s maken. Maar wat ga je deze zomer fotograferen? Grote evenementen zijn allemaal afgelast, dus dit valt al af. Ook zijn er geen sportwedstrijden, waardoor je hier ook geen foto’s van kunt maken en bruiloften worden met veel minder bezoekers of helemaal niet meer gevierd. Het maakt het voor een fotograaf niet makkelijker, maar natuurlijk is er nog genoeg om te fotograferen.

Zo zijn de straten en pleinen door de Corona maatregelen leger dan ooit. Deze leegte kan mooie foto’s opleveren, aangezien we dit niet gewend zijn. Daarnaast kun je natuurlijk een serie maken, waarbij je de versoepeling van de maatregelen bijhoudt. Maak foto’s van hoe het toch weer steeds drukker wordt op straat of maak een mooie film over hoe het leven buiten/op straat langzaam weer opstart.

Corona

Door de maatregelen is het moeilijker of misschien zelfs wel onmogelijk om naar het buitenland te gaan. Je bent dus gebonden aan fotograferen in Nederland, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Zo heeft ook Nederland veel mooie en unieke plekken, waar je normaal misschien niet naartoe zou gaan. Bezoek deze plekken en maak hier een mooie fotoserie of film van en laat zien dat ook Nederland mooie plekken heeft.

We weten dat de Veluwe of de Biesbosch natuurlijk niet de Amazone is, maar ook de Nederlandse natuurgebieden zijn het fotograferen meer dan de moeite waard. Ga dus de Nederlandse natuur in en leg dit vast. Je zult er geen exotische dieren vinden, maar ook de natuur en dieren in Nederland leveren mooie beelden op.

Wat deze zomer verder het fotograferen waard is, zijn de toeristische attracties in Nederland. Hoe vaak zie je een Kinderdijk of Giethoorn zonder een massa aan Chinese toeristen? Deze beelden waren lange tijd uniek te noemen en zijn dus het fotograferen of filmen waard. Probeer hier natuurlijk wel je eigen draai aan te geven, aangezien meer mensen op dit idee zullen komen.

Wat nu?

Nu heb je de foto’s gemaakt, maar wat doe je er dan mee? Natuurlijk kun je de foto’s privé houden. Een idee is dan om een fotoboek te maken. Via internet kun je tegenwoordig makkelijk een fotoboek maken met je eigen foto’s, waardoor je later kunt terugkijken op de mooiste momenten en plekken. Verder kun je deze foto’s op je eigen social media posten. Slaan de foto’s positief aan, dan kun je ervoor kiezen een speciaal account aan te maken voor je foto’s. Als je hiervoor kiest, kun je het account wellicht laten sponsoren, waardoor het je ook nog geld oplevert. Tenzij je account heel groot is, zul je er niet veel aan over houden, maar op deze manier kun je toch nog wat overhouden aan je nieuwe hobby! En deze opbrengsten kun je evt weer investeren in een nieuwere/betere camera of extra opslagcapaciteit als SD kaartjes.

Veel fotoplezier!